Albert Schweitzer

Družba Axonlab, že od leta 2006, podpira z napravami, reagenti in rednim vzdrževanjem, fundacijo Alberta Schweitzerja v mestu Lambaréné (Gabon,Afrika).

T. i. »džungelska bolnišnica«, ki jo je ustanovil Albert Schweitzer, leži približno 200 km južno od ekvatorja v zahodnem delu Osrednje Afrike. Leta 1913 ustanovljena bolnišnica je zasebna ustanova. Republika Gabon jo sicer delno financira, bolnišnica pa je pristojna za osnovno zdravstveno oskrbo regije Lambaréné. Danes bolnišnica v Lambarénéju obsega kirurški in splošni zdravstveni oddelek, pediatrično kliniko in ginekološko kliniko ter geriatrično in psihiatrično ambulanto. Džungelska bolnišnica zaposluje 120 Afričanov, v njej pa deluje še šest do sedem evropskih in afriških zdravnikov. Bolnišnica lahko sprejme do 180 bolnikov. Dnevno je opravljenih približno 120 konzultacij in devet do deset operacijskih posegov. Bolnišnica Alberta Schweitzerja je tudi edina v regiji, v kateri je zdravstvena oskrba brezplačna. S tem je seveda nepogrešljiva.
 
Družba Axonlab je od leta 2006 uradni partner fundacije Alberta Schweitzerja v Lambarénéju ter bolnišnici zagotavlja potrebno laboratorijsko infrastrukturo. Tehniki družbe Axonlab na mestu samem redno izvajajo popravila in vzdrževalna dela, s čimer zagotovijo potrebno kakovost in brezhibno delovanje diagnostičnih naprav. V bolnišnici so veseli vsakršne pomoči, k čemur spadajo celo znova delujoče luči v operacijski dvorani. 
 
Vsak obisk nas navda z veseljem in ponosom, saj nam dokazuje, koliko lahko spremenimo v deželah v razvoju. Preberite si več o Albertu Schweitzerju in njegovem življenjskem delu.