Point of Care

Takojšnja laboratorijska diagnostika ob bolniku – diagnostika »Point of Care« – predstavlja laboratorijske medicinske preiskave, ki potekajo kot enkratne vzorčne meritve v neposredni bližini bolnika s hitro diagnostiko in ukrepi za izvedbo terapije, ki jih določi zdravnik. Ti pogoji so izpolnjeni v zdravniških ordinacijah, centrih ambulantne medicinske oskrbe, ležalnih oddelkih klinik in posebnih funkcionalnih področjih, kot na primer nujni sprejem, operacijska soba, porodna soba, endoskopska soba in intervencijska radiologija.

Za to pripravljene merilne sisteme bi bilo treba znati upravljati brez temeljite medinsko-tehnične izobrazbe. Razvoj za uporabo enostavnih naprav je predvsem na ambulantnem področju pri kroničnih boleznih in zdravilih za kronične bolezni vodil do novih možnosti na področju nege na domu (»Home Care«), področju bolnikove samokontrole.

Qualigen FastPack IP

Hitro določanje PSA, fPSA, TESTO, TSH, fT4, βhCG in 25-OH vitamin D

Sistem Qualigen FastPack IP je visoko občutljiv sistem za kemiluminiscenčno imunoanalizo za PSA, fPSA, TESTO, TSH, fT4, βhCG in 25-OH vitamin D, ki potrebne analize zagotovi še med pregledom.

Vitamin D – dejstva:
Premalo vitamina D vodi do bolezni kosti; preveliko pomanjkanje lahko pri otrocih privede do rahitisa, pri odraslih pa do osteomalacije. Osebe z naslednjimi dejavniki tveganja morajo z analizo krvi skrbeti za reden pregled količine vitamina D:
- osebe, ki se ne izpostavljajo soncu ali so soncu izpostavljene le zelo kratek čas (v zimskem času!),
- osebe, ki imajo težave s prekomerno telesno težo in debelostjo (telo tvori manj vitamina D),
- nosečnice in doječe matere, ki ne zaužijejo dovolj vitamina D,
- temnopolte osebe,
- osebe, ki jemljejo določena zdravila (na primer sredstva proti glivičnim vnetjem, kortizon itd.),
- osebe, ki imajo določene bolezni (na primer bolezni jeter in ledvic, celiakijo, Chronovo bolezen itd.).

Cilj bi moral biti, da se pri večini prebivalstva (97 %) doseže koncentracija 25(OH)D v vrednosti najmanj 50 nmol/l v krvi. Ta minimalna koncentracija zagotavlja zdrave kosti.

Lastnosti in prednosti                       

Zaradi kratkega trajanja analize lahko z bolnikom nemudoma obravnavate rezultate in sprejmete odločitve glede nadaljnjega zdravljenja.                       

  • Določanje PSA, fPSA, TESTO, TSH, fT4, βhCG in 25-OH vitamin D v največ 15 minutah.                         
  • Povsem samodejna analiza s pritiskom gumba.                         
  • Vsi reagenti, vključno z raztopino za spiranje, najdete v vreči FastPack.

Prenosi

Flyer Qualigen FastPack, pdf, 1,65 MB